was successfully added to your cart.

Urban Organics at Design Week Turkey | Interforms Exhibition

By | Uncategorized | No Comments

Interforms exhibition focuses on the concept of form and movement, the new world language and aesthetics which include design, science, art and technology, different processes of perceptions and the points where it intersects with technology.

The exhibition, which will put form and movement into the center, will bring together different examples of design disciplines along with interactive experiences including new media and kinetic art.

Architecture and Digital Fabrication Panel

By | Uncategorized | No Comments

For more information visit İstanbulSMD Website.

İstanbulSMD’den Mimarlık ve Dijital Üretim Paneli

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin Kalebodur’un desteği ile birlikte Salt Galata’da düzenlediği “Mimarlık Ve…”buluşmalarının yedincisi 6 Kasım Pazartesi günü “İstanbulSMD ve Kalebodur’la Pazartesi Buluşmaları- Mimarlık ve Dijital Üretim” başlığı altında gerçekleşiyor.

Mimarlıkta dijital üretim, tasarımın ilk aşamasından model prototiplemeye, 1:1 ölçekte enstalasyonlardan inşaat kontrolüne veya restorasyon taramalarına kadar geniş bir spektrumu kapsıyor. Bir yandan da tüm sektörlerin dijitalleştiği bir dünyada, aslında ‘dijital olmayan’ bir üretimden bahsetmek mümkün mü diye sorgulanıyor.

Sinan Demir, Efe Gözen, Gökhan Karakuş ve Deniz Tümerdem’in katılacağı panel, mimari tasarımın yaşam döngüsüne dahil olan akademiden ve üretimden farklı paydaşları bir araya getirerek, dijital üretimin geçmişi ve geleceğine odaklanıyor. “Bu alandaki teknolojiler bize ne vadetti, aslında neler getirdi ve bu sırada süreçten neler götürdü?” ve “Globalden gelen yaklaşımlar, Türkiye’nin yerelliğinde ve zanaat kültüründe nasıl adapte oldu ve oluyor?” gibi sorulara cevap aranacak paneli ATÖLYE’nin kurucu ortaklarından Engin Ayaz yönetecek.